fbpx

Farvesymbolik og skrifttypers betydning

Hvilke farver og skrifttyper du bruger i dine grafiske løsninger har stor betydning for hvordan dit budskab  bliver modtaget!

Skrifttyper og farver er med til at fremkalde følelser hos modtageren. Vi forbinder farver med forskellige karakteristika. Det samme gør sig gældende når man ser på skrifttyper. Derfor er det utrolig vigtigt for mig at have fokus på dette når jeg designer grafiske løsninger. På billedet nedenfor er et par eksempler på hvilke følelser som farver og skrifttyper kan fremkalde hos modtageren.

Farvesymbolik og skrifttypes betydning

Hvilken fest ville du helst deltage i?

To enslydende invitationer med hver deres grafisk udtryk.

Eksempel på farver og skrifttypers betydning. Samme indhold forskellige farver.

Invitationen i farver er min favorit 😃. Den virker mere tilbagelænet og jordnær end den mere afmålte invitation i sort-hvid. Den sorte-hvide invitation med sin antikva-skrifttype udstråler noget klassisk og mere fornemt 😃. Skal du formidle noget seriøst eller er det bare skæg og ballade, så vil valg af den rette farve skrifttype kunne hjælpe dig med at støtte op om dit budskab.

Har du tænkt på hvordan du ønsker at fremstå?

Jeg elsker de mulighederne der er for at pege budskabet i en bestemt retning ved hjælp af et gennemtænkt grafisk design. Det fascinere mig at farven og udformningen af bogstaverne kan forme modtagerens indtryk og reaktion.

  • Gør dig bevidst om farvers karakteristika
  • Gør dig vidst om skrifttypers forskellige udtryk

Tak fordi du læste med…

Læs også:
Sådan designer jeg et logo